Confecţionează o căsuţă pentru hrănit păsări (2)!

Creează o căsuţă pentru hrănit păsări dintr-o cutie de carton goală de lapte sau suc. Aceasta este una dintre cele mai simpe metode de a face cu mâna ta o căsuţă pentru hrănit păsări.

Aveţi nevoie de:

  • O cutie de carton de suc sau lapte
  • Foarfecă
  • Un cuţit sau un cui
  • Un marker
  • O sfoară
  • Diferite tipuri de seminţe (fulgi de ovăz, seminţe de susan, de in, de floarea soarelui, de asemenea o variantă poate fi să cumperi de la supermarket o combinaţie de alimente pentru păsări)

Paşi

  1. Găseşte o cutie goală de lapte/suc (cu capac). Spălaţi cutia în interior. Asiguraţi-vă că cutia este curată şi uscată.

Package_1

2. Luaţi marker-ul şi trasaţi linile pe care le veţi decupa mai târziu. Nu desenaţi găuri prea aproape de capetele cutiei, altfel veţi putea avea dificultăţi în a pune seminţe în interior. Puteţi face diferite modele. Doar ţineţi minte să faceţi acelaşi model pe ambele părţi ale cutiei (astfel încât să puteţi vedea prin ele). Păsările ar putea fi speriate să se hrănească din cutie dacă aceasta are o singură gaură.

Package_2_1 Package_2_2

 

Package_2_3

3. Faceţi două găuri în partea superioară a cutiei, una pe o parte, iar cealaltă pe partea opusă a cutiei la acelaşi nivel. Fiţi atenţi în realizarea cu precizie a găurilor. Apoi legaţi sfoara prin găuri.

 Package_3

4. Puneţi seminţe în cutie şi amestecaţi-le.

 Package_4

Nu uitaţi să puneţi capacul la cutie. Acesta va împiedica ca cutie să se ude pe timp de ploaie.

Cutia pentru hrănit păsări este gata!

Acum o puteţi agăţa în copac!

Package_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Important de ştiut

  • Este nevoie de ajutorul unui adult pentru tăierea găurilor!

Package_6

  • Dacă doriţi să decoraţi cutia, alegeţi de preferinţă culori închise şi nu deschise. Păsările se pot speria de ele, de exemplu de o cutie colorată în roşu aprins.

 

This entry was posted in Activități pentru copii, Ateliere ludice, Materiale utile pentru diferite activități, Resurse. Bookmark the permalink.